iroda akusztika ć

Iroda akusztika

Fontosnak tartjuk a belső terek, középületek akusztikai kialakítását, hogy a design mellett hangsúlyos szerepet kapjon az a kellemes érzés is, amit kiváló akusztika nélkül lehetetlen elérni.

Akusztika a belső terekben

Minden terem, helyiség, amelybe belépünk, befolyásolja és megragadja figyelmünket, megérinti az érzékeinket. Az első benyomásunk vizuális, de a tudatunk mélyebb szintjén, egy bizonyos idő után a terem akusztikája is hat a közérzetünkre.

 

Akusztika nagy légterű irodákban

Egy akusztikailag nem megtervezett nagy légtérű iroda káros az egészségre. Felmérések szerint azok, akik ilyen irodában dolgoznak, többet mennek betegszabadságra, továbbá a zajszennyezésre hivatkozva személyes pokolként írják le munkahelyi körülményeiket.

Akusztika és tűzállóság

Termékeink az alapvető minőségi bizonyítványokon túl rendkívül jó tűzállósági paraméterekkel és besorolásokkal (B, s1, d0, A1, illetve A2, s1, d0) rendelkeznek. Tűz esetén ezen anyagok 30-120 percig nem égnek el, legyenek akár a falon, mennyezeten vagy bárhol az adott téren belül.

Esettanulmányok bizonyítják a jó irodai akusztika fontosságát

Egy Dániában nemrég készült tanulmány célja az volt, hogy kiderítse: nyitott légterű vagy zárt irodákban dolgozók esetében magasabb a betegszabadnapok száma. A vizsgálat egy nemzeti kutatás részeként készült, több mint 2400, 18 és 59 éves kor közötti dolgozót kérdeztek meg, akiknek 62%-a válaszolt a kérdésekre. Az eredmény szerint 50%-kal több betegszabadságot vesznek ki azokban az irodákban, ahol sokan dolgoznak egy légtérben.

Az amerikai Cornell University negyven hivatali dolgozóval végzett kísérletet. Három órán keresztül szimulált zajban kellett munkát végezniük: olyanban, ami tipikus egy nyitott légtérű irodában. A résztvevőknek csökkent az adrenalin szintje, kevesebb feladatot oldottak meg, és egyéb viselkedési zavarokat állapítottak meg náluk. Sokkal kevésbé voltak motiváltak, mint csendes környezetben.

Hogyan hat a jó akusztika az irodákban?

  • 51%-kal növeli a kommunikációs lehetőségeinket
  • 48%-kal növeli a koncentrációs képességünket
  • 27%-kal kevesebb stressz ér minket
  • 10%-kal jobb eredményt tudunk produkálni
  • és közel 10%-kal javítja az emlékezőképességünket

Teremakusztikai megoldásainkhoz a következő gyártók termékeit alkalmazzuk

Topakustik
A svájci Topakustik számos különböző hornyolt és furatolt mintázatban kapható, változó akusztikai tulajdonságokkal. Rendelhető dekorozott, festett, furnérozott, lakkozott felületekkel, fix, illetve bontható kivitelben.

Ribb-Wood
A saját gyártású  Ribb Wood léces álmennyezet környzetbarát megoldást kínál álmennyezetek és falburkolatok innovatív megalkotására.

Narbutas-Akustik
A litván Narbutas-Akustik termékcsalád az irodai zaj csökkentést segíti elő.

Slalom

Az egyedülálló olasz dizájn mellett képesek garantálni a biztonságos akusztikai kényelmet, és a megoldások széles skáláját kínálják a panelektől és falburkolatoktól kezdve a design bútorokig, mikro-architektúrákig és a világítási rendszerekkel való integrációig.

BuzziSpace

A belga BuzziSpace olyan akusztikai megoldásokat, bútorokat és világítási termékeket készít, amelyek megfelelnek a változó munkahelyi igényeknek.

 

Egy jó akusztikai környezetben, az emberek boldogabbak, egészségesebbek, a társadalomra pozitív hatással vannak, jobban tanulnak, dolgoznak. Proaktívabbak és produktívabbak lesznek.

Kérje ajánlatunkat!

Termékeink minden igényt kielégítenek a teremakusztikai tervezés területén: olyan termékek, amelyek inspiráló hang-érzetet biztosítanak. Győződjön meg termékeink minőségéről! Kérjen javaslatot arról, hogy termékeink hogyan javíthatják a belső területet vizuálisan és akusztikusan.

Miben segíthetünk?

Írjon nekünk üzenetet!

Kapcsolat