Ribb Wood - léces álmennyezet ć

RiBB Wood - léces álmennyezet

A fa iránti szenvedélyünktől hajtva született meg a Ribb Wood léces álmennyezet, mely környzetbarát megoldást kínál álmennyezetek és falburkolatok innovatív megalkotására.

Belsőépítészeti tervezésekkor gyakran ütközhetünk korlátokba, ugyanis a piacon elérhető megoldások legtöbbje nem biztosítja azt a tervezői szabadságot, mint amire vágyunk.

Ezért a RiBB Wood megalkotásánál egyik elsődleges szempontunk volt, hogy egy olyan rendszert találjunk ki, amely flexibilisen változtatható az egyes tervezések különböző ismérveihez, ugyanakkor gyártás és szerelés szempontból mégis egy könnyen kezelhető rendszerként is működjön.

Saját tervezőirodánknak és gyártóműhelyünknek köszönhetően rugalmasan alakíthatóak a méretek, így minden egyes falburkolat az adott projekt sajátos szempontjai alapján készül, maximális szabadságot biztosítva a tervezőknek.

Kihagyhatatlan szempont volt, hogy egy olyan magas minőségű, fenntartható terméket alkossunk, mely egyaránt választ ad jelenkorunk építészeti, műszaki, gazdasági, és nem utolsó sorban környezetvédelmi kihívásaira.

A RiBB Wood megszületésénél megfeleltünk a jelenlegi design igényeknek, hogy minél strukturáltabb, minél természetesebb felület jöjjön létre mindamellett, hogy a kialakítás légies és szellős is maradjon.

Fontosnak tartottuk, hogy megoldást nyújtsunk a konkrét megvalósításra, beépítésre is, így az ötletük megálmodásán túl a projekt lezártáig a tervezők mellett állunk: gyártmányterveket készítünk, csomópontokat oldunk meg annak érdekében, hogy a helyszíni szerelés minél gördülékenyebb legyen.

 

 

AKUSZTIKA

A léces elemek a projekt műszaki követelményeitől függően kiegészíthetőek akusztikus anyaggal (kőzetgyapot, filc stb), így akár diffúz, akár hangelnyelő tulajdonsággal is rendelkezhet a falburkolat.

EGYEDISÉG ÉS SZABVÁNY

Egyszerre biztosítja az egyedi tervezések rugalmasságát, és a rendszerszerű szabvány jellegű megoldások biztonságát. Így bármely egyedi terv a meglévő standardok biztonsággal elkészíthető.

HATÉKONYSÁG

Gyors és hatékony függesztési és rögzítő rendszerrel rendelkezik, így optimális és költséghatékony munkával könnyedén szerelhető. Magát a szerelést gyártmánytervek elkészítése teszi még egyszerűbbé.

MŰSZAKI PARAMÉTEREK

Hosszúság: 1400-2700 mm

Szélesség: 595 mm

Lamella magasság: 50 mm

Lamellák szélessége: 18-25 mm

Anyagok: A lamella lécek anyaga lehet furnérozott MDF, festett MDF, laminált bútorlap (Egger dekoranyaggal), pácolt-, vagy natúr fenyőléc

Tűzállóság: Alapanyag választástól függően megvalósítható BS2-D0, vagy BS1-D0

Szerelési mód: LT profilallal

 

Miben nyújt szabadságot a RiBB Wood a tervezőknek?

A fix szélességen kívül szinte bármiben.

A tervező a projekt igényeire szabva szabadon változtathatja meg:

  • a lamellák irányát, azaz, hogy állítva vagy fektetve szeretné elhelyezni
  • a lamellák formáját, pl.: lehet hullámos
  • a lamellák magasságát
  • a lamellák közti távolságot
  • a lamella vastagságát (ez függ az alapanyagtól)

Továbbá szabadon dönthet az

  • anyagválasztásban
  • a szín kérdésében
  • illetve, hogy szövetes vagy nem szövetes, azaz átlátható kialakítást szeretne.

Miben segíthetünk?

Írjon nekünk üzenetet!

Kapcsolat