Akusztikus ismeretek – 1, 2, 3 - BB Works ć

Akusztikus ismeretek – 1, 2, 3

Ez az útmutató az akusztika alapjairól fog nyújtani Neked bővebb információt ahhoz, hogy megtervezhesd a saját projektedet. Íme három fontos tényező, amit fontos figyelembe venni egy akusztikai tervezés kezdetén!

 

1 – Ismerd meg a teret

Minden tér más, mind a formájában és funkciójában. Tipikusan az irodák, iskolák, kórházak és éttermek igényelnek akusztikai megoldásokat. Különös figyelmet kell fordítani a tágas közös helyiségekre, mint az étkező részek és várók, mivel ezek a terek nagy mennyiségű zajt generálnak az emberi tevékenységekből adódóan.

Ahhoz, hogy megértsd a teret, figyelembe kell venned annak fizikai méreteit, a bútorok mennyiségét, az ott tartózkodót számát, a padló, a fal és plafon felületének típusát. Ezen tulajdonságok mindegyike befolyásolja a hang visszaverődésének módját, és meghatározza, melyik megoldás lesz a legmegfelelőbb.

Gyors irányadó szabály: Minél több kemény felület van (beton, üveg, acél), annál nagyobb a visszhang, aminek a csökkentésére törekedni kell. Hasonlóképpen, minél nagyobb az ott tartózkodók száma, annál nagyobb a követelmény a zaj csökkentéséhez.

    

 

2 – Vedd figyelembe az ügyfelet

A hely fizikai tulajdonságain túlmenően az ügyfélnek is lehetnek különleges kérései – még akkor is, ha azt nem fejtették ki a projekt ismertetőjében. Gondolj arra, hogyan fogják használni a helyet: milyen zajt fog generálni, milyen igényeket támasztanak az ott tartózkodók, és milyen benyomást akar kelteni az ügyfél? Ha az ügyfél sajátos vizuális identitással rendelkezik, akkor érdemes lehet olyan akusztikai tulajdonsággal rendelkező termékeket keresni, ami széles színválasztékkal rendelkezik, annak érdekében, hogy a végeredmény összetartó esztétikai benyomást keltsen. Ha az ügyfelet érdekli a fenntarthatóság, akkor választhat környezetbarát megoldások közül.

 

3 – Kérj segítséget

Ha bizonytalannak érzed magad, ne félj kapcsolatba lépni egy velünk. Könnyen tudunk tanácsot adni a kívánt akusztikai megoldás kiválasztásában, mennyiségében, elhelyezésében és telepítésében.

 

A BB Works honlapján találsz magadnak akusztikus inspirációkat a referenciáink között.
Bármiféle egyéb kérdéssel fordulj hozzánk bizalommal!

(forrás: BAUX)

Miben segíthetünk?

Írjon nekünk üzenetet!

Kapcsolat