Akusztikus panelek rénszarvaszuzmóból - BB Works ć

Akusztikus panelek rénszarvaszuzmóból

Új partnerünk, a svéd Nordgröna funkcionális mennyezeti- és falipanelei természetes anyagokból készülnek és akusztikus tulajdonságokkal rendelkeznek.

A Convex, a Pixel és a Ceiling termékek egyaránt rénszarvaszuzmóból készülnek és az alábbi tulajdonságokkal rendelkeznek:

  • Természetes
  • Hangelnyelő és zajcsökkentő
  • Környezetbarát
  • Hipoallergén
  • Tűzálló (Class A)
  • Nem igényel gondozást

Minden egy esős túrával kezdődött

Ekkor derült ki ugyanis az akkor még egyetemista cégalapítók számára, hogy a rénszszarvaszuzmó magába szívja a vizet és így szárazon tartja a sátrakat. Ez a kaland adta később az ihletet a termékeik kifejlesztéséhez, amelyek magukon hordozzák a svéd design, a funkcionalitás és a fenntarthatóság jegyeit.

Mennyezeti- és falipanelek rénszarvaszuzmóból

Ez az extrém hidegtűrő zuzmó fajta szabadon és bőségesen nő Svédország északi, sarkvidéki területein, és igen széles körben használják faházak szigetelésére, karácsonyi dekorációkhoz, építészeti makettekhez, valamint levesek és desszertek hozzávalójaként is. 2014-ben a Nordgröna alapítói felfigyeltek a zuzmó kimagasló hangelnyelő tulajdonságára, amely az elsősorban irodákba és nyilvános terekbe szánt falipanelek gyártásához vezetett. Így ötvözték a hagyományos, természetes anyagot és a mai kor igényeit egy funkcionális, kézzel készült termékben. 

Szuper tulajdonságok, 15 színváltozatban

A leszedett zuzmót hőkezelés és tartósítás után színezik. Az így kezelt anyag könnyen karbantartható, nincs szüksége ápolásra, vízre vagy napra, mégis hosszú ideig megőrzi formáját, színét és struktúráját. Ráadásul nem vonzza a port, a rovarokat és hipoallergén. A természetes rénszarvaszuzmó porózus szerkezetének köszönhetően kivételes hangelnyelő képességgel rendelkezik széles frekvenciatartományban. Az egyszerűen felszerelhető és egymással jól kombinálható panelek 15 féle színben rendelhetőek, így biztosítva a változatos és egyedi megjelenést.

Vízfelszívó képessége miatt nemcsak szabályozza a helyiség páratartalmát, hanem indikátorként is működik a számunkra komfortos 40-50%-os páratartalom meghatározására. Ha száraz, kemény lesz a zuzmó felülete, az alacsony, 30-40% alatti, míg a nagyon puha felület, túl magas, 55% feletti páratartalmat jelez. 

További információ a Nordgröna termékekről >>

Forrás: Nordgröna

Miben segíthetünk?

Írjon nekünk üzenetet!

Kapcsolat