Innovatív és természetes megoldást kínál a BAUX Acoustic Wood Wool - BB Works ć

Innovatív és természetes megoldást kínál a BAUX Acoustic Wood Wool

A BAUX Acoustic Wood Wool burkolata a három legöregebb építőanyagból készül. A fából, cementből és vízből álló, gyapjúszerű anyag környezetbarát és újrahasznosítható.

Az egymással jól variálható színek és formák bármely helyiségben megállják helyüket, legyen szó az otthonodról vagy egy közintézményről. A különböző formák számtalan elrendezési lehetőséget biztosítanak, amelynek köszönhetően a dizájnhoz illő, változatos belső terek alakíthatók ki.

A fa kiváló szigetelőanyag, amely hőtároló és hangelnyelő képességekkel rendelkezik. A cement kötőanyagként szolgál és ezáltal biztosít szilárdságot, nedvességállóságot és tűzvédelmet a terméknek. A víz nélkülözhetetlen eleme a keveréknek és a fából készült gyapjúnak.

A faanyagot a svédországi Österbymo erdeiből szerzi be a BAUX.

A természetes összetevők számos hasznos tulajdonságot biztosítanak az Acoustic Wood Wool burkolatoknak:

Páraálló

A burkolati elem kiváló nedvességálló anyagként működik: kiegyenlíti a levegő páratartalmát azáltal, hogy elnyeli, majd leadja a nedvességet a környezeti levegőbe, ami hozzájárul a kellemes beltéri klímához. A hosszú élettartamot a magas pH-érték biztosítja, ami gátolja a penészesedést is.

Hőtartó

Az Acoustic Wood Wool burkolat a környezeti levegőből felveszi és tárolja a hőt, majd a levegő hőmérsékletének csökkenésekor leadja azt. Ez hozzájárul az alacsonyabb energiaköltségekhez, a környezeti terhelés csökkentéséhez, valamint a stabil és kényelmes beltéri klímához egyaránt.

Hangelnyelő

A burkolat nyitott anyagszerkezete csökkenti a hangvisszaverődést, ezáltal válik jó hangelnyelővé. Az anyag tompítja a zajt és hozzájárul a nyugodt akusztikához lakóépületekben, ipari helyiségekben és köztereken egyaránt.

Tűzálló

Az Intertek (ASTM-E84) által végzett felületi égési tesztek alapján a terméket az A-kategóriába sorolták be. Tűzállóság szempontjából az építési termékek európai osztályozása (DIN EN 13501) szerint B-s1,d0 besorolású.

Alacsony kibocsátás

A mérések szerint az Acoustic Wood Wool kibocsátása rendkívül alacsony. Az erős felület megbirkózik a porszívózással. A termék éttermekben és más érzékeny környezetekben történő használata azt mutatja, hogy a burkolatok nem bocsátanak ki port vagy részecskéket.

Elérhető elemek és formák

Kattints a képre a teljes méretért!

Tiles

Az apró méretű elemek különböző formákban kaphatók, szabadon és kreatívan felhasználhatók. Az egymással összeilleszthető darabok számtalan lehetőséget kínálnak egy-egy falrész vagy egész fal burkolásakor. A különböző mértani formák között megtalálható a négyzet, a kör, a téglalap, a paralelogramma, a háromszög, a hatszög és a 3D-s négyzet elemek is.

Panels

A panelek méretükből adódóan könnyen és gyorsan felhelyezhetőek, ezáltal ideálisak nagy falfelületekre. Kockás, rombusz, vízszintesen, függőlegesen vagy átlósan csíkozott, körkörös vagy íves mintával kaphatók az elemek.

Ceilings

A mennyezeti panelek három kivitelben kaphatók: csíkos, szélesen csíkozott és sima.

Színpaletta:

Az Acoustic Wood Wool burkolatok öt színpalettában érhetők el. A Clouds a fehér, a szürke és a fekete színeket kínálja. A Woods a zöld, míg a Sky in the sea a kék különböző árnyalataiban tündököl. A Heat of the sun a piros, az Earth and mountain pedig a barna színárnyalataival játszik.

  • Clouds: Black, Dark Grey, Grey, White
  • Woods: Pine Green, Moss Green, Bright Green, Pale Green
  • Sky in the sea: Navy Blue, Antique Blue, Day Blue, Dusk Blue
  • Heat of the sun: Clay Red, Rust Red, Skin Red, Peach Red
  • Earth and mountain: Soil Brown, Brown, Sand Brown, Dust Brown

Képek forrása: referencia munkáink és a baux.com

Miben segíthetünk?

Írjon nekünk üzenetet!

Kapcsolat