Összehangolt színpalettával a belső terek kialakításához - A BAUX és a Tarkett közös projektje - BB Works ć

Összehangolt színpalettával a belső terek kialakításához – A BAUX és a Tarkett közös projektje

A BAUX akusztikus falburkolatai és a Tarkett padlóburkolatai együttesen alkotnak harmonikus színpalettát és különböző mintákat a tervezők számára, hogy a színazonos összhatással játszhassanak a belső terek kialakításakor. A BAUX és a Tarkett célja, hogy egy olyan közös eszköztárat hozzanak létre, amely alkalmas az egészségesebb és fenntarthatóbb belső terek kialakítására, melyben az emberek jól érik magukat.

BAUX Acoustic Wood Wool
A BAUX hisz abban, hogy nyugodtabb és korszerűbb belső tereket építhetünk anélkül, hogy a jövő biztonsági és környezetvédelmi előírásait veszélyeztetnénk. Az Acoustic Wood Wool termékkel a világ két legrégebbi építőanyagát – a fát és a cementet – kombinálták, hogy magas funkcionalitású akusztikai lapokat hozzanak létre, amelyek teljes mértékben újrahasznosíthatóak.

Az Acoustic Wood Wool lapok anyagszerkezete hatékonyan tompítja a zajt. Ezzel segíti a tervezőket abban, hogy olyan belső tereket alakítsanak ki, ahol az emberek pihenhetnek, gondolkodhatnak és együttműködhetnek. Az anyag minden éghajlatra alkalmas: kiváló hőszigetelő és hőtartó képességgel rendelkezik, ugyanakkor szilárd, nedvesség-, és tűzálló tulajdonságokkal is bír.

Tarkett DESSO AirMaster®
Élő, lélegző lények vagyunk egy élő, lélegző bolygón. Ezért a Tarkett a belélegzett levegő védelmét alapvető fontosságúnak tartja. A tervezők a DESSO AirMaster® szőnyeglapok használatával megtisztíthatják a belső terek levegőjét, hogy egészségesebb környezetet biztosítsanak az emberek számára a fenntarthatóság és a jóllét érdekében.

A Tarkett szabadalmaztatott DESSO AirMaster® technológiája azáltal segít javítani a beltéri levegő minőségén, hogy a finom port nyolcszor hatékonyabban fogja fel és tartja vissza, mint a sima padlóburkolatok, és négyszer hatékonyabban, mint a hagyományos szőnyegek. Ugyanakkor hangelnyelő anyagként a szőnyeglapok kulcsfontosságú belsőépítészeti elemként funkcionálnak a pihentetőbb és koncentráltabb környezet kialakításában.

A funkció, a szín és a textúra inspiráló találkozása

Ahhoz, hogy hidat építsenek és elérjék, hogy a Tarkett és a BAUX több textúrát tartalmazó padló-, fal- és mennyezetfelületei ugyanazt a színnyelvet beszéljék, a Form Us With Love nemzetközi designstúdiót kérték fel. Az eredmény egy átgondoltan összehangolt és sokoldalú paletta lett, amely a földelő ásványoktól a meleg tónusú virágszíneken át az impozáns erdei árnyalatokig terjed.

„Szeretnénk a professzionális kreatívok számára eszközt biztosítani a kombinációs lehetőségek felfedezéséhez és a paletta végtelen sokszínűségének eléréséhez az építészet területén” — John Löfgren, a Form Us With Love társalapítója.

A BAUX és a Tarkett termékbemutató brossúráját ide kattintva érheted el.

A színválaszték

Midnights
Ahol a könnyed kifinomultság, a hatalmi játszmák és az intellektuális beszélgetések kezdődnek. A Midnights kollekció az éjszakai égbolton született, a Platinum és Graphite Greys színektől az Onyx Black árnyalatig vándorolva.

Neutrals
A tiszta lap jól illik az egyszerű kijelentésekhez, és emiatt jó kiindulópontja lehet a vibráló belsőépítészeti funkciók létrehozásához. A Neutrals kollekció a Chalk White világos tónusától az Ash és Charcoal Greys színekig terjed.

Minerals
A földelő ásványok bézs színeit a föld építőkövei ihlették. A Minerals kollekcióban felfedezheti a klasszikus Vanilla, valamint a Sand és Dune meleg és hívogató árnyalatait.

Oceanic
Egy utazás a mély és magabiztos vizektől a vasban gazdag partokig. Az Oceanic kollekció nyugodt, mégis tekintélyt parancsoló belső tereket varázsol a Navy és Sapphire blue, illetve a temperamentumos Brick Red színeivel.ű

Florals
A melegség és a játékosság virágzik ebben a színtrióban, amely spontán hangsúlyokhoz és merész belsőépítészeti kijelentésekhez készült. A Florals kollekcióban a Blush Pink, az Amber Orange és a Cinnamon Brown színeket találja.

Forests
Kiegyensúlyozott létezés a föld és az ég között. A Forests kollekció olyan színeket kínál, amelyekkel stabil tereket építhetsz, ahol friss ötletek nőhetnek az élénkítő zöldekkel a Jade, az Olive és a Emerald színekben.

Miben segíthetünk?

Írjon nekünk üzenetet!

Kapcsolat