TOPAKUSTIK: a svájci akusztikai megoldások sikertörténete 1. - BB Works ć

TOPAKUSTIK: a svájci akusztikai megoldások sikertörténete 1.

A svájci TOPAKUSTIK AG máig az egyik legnépszerűbb akusztikus márka, amelyet Arthur Fries faipari vállalkozó alapított meg 1991-ben. Nemcsak felismerte az akusztikai termékekben rejlő lehetőségeket, hanem megalapozta a márka sikerét is. Neve elválaszthatatlanul összefonódott a TOPAKUSTIK történetével egészen 2020-ig, amikor lemondott az igazgatótanácsi és vezetőségi elnök tisztségéről is.

A TOPPERFO az összes perforált termékük gyűjtőkategóriája. A termékcsalád fejlődésében a kezdetektől jelentős szerepe van az NH Akustik + Design AG alapítványnak, a terméktervezési és a gyártási folyamatok tekintetében is, amely a legújabb lézertechnológiákat alkalmazza. A fejlesztés pedig folytatódik…

Cikksorozatunk a cég néhány kiemelt projektjét mutatja be.

Reichstag, Berlin, 1994

Berlin, mint új (régi) főváros, számos átalakuláson ment keresztül. A Reichstag látványos rekonstrukciójához Foster, a sztárépítész, új ötleteket és termékeket keresett, amikor a TOPAKUSTIK csak alig néhány éve létezett. A jó termékek azonban hamar megtalálják saját helyüket a piacon.

A felújítás során a pult mögötti három kerek falat teljes egészében TOPAKUSTIK burkolattal látták el, míg a hátsó helyiségekben több ezer négyzetméternyi felületet építettek be. Ez a munka jelentette a TOPAKUSTIK számára a kezdőlökést a nemzetközi sikerhez vezető úton.

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), TOPAKUSTIK Classic 14/2.

KKL, Lucerne, 1998

A lucerni Kulturális és Kongresszusi Központ (KKL) egyesek szerint a Topakustik hazai megmérettetésének helyszíne volt.

A párizsi építész, Jean Nouvel koncepciójában réselt furatokkal ellátott falburkolat megvalósítását rendelte el. A kezdeti mintavételi folyamat során a két nagyalakú prototípust kiegészítették egy TOPAKUSTIK változattal is. Mivel Jean Nouvel nagyon elégedett volt a TOPAKUSTIK esztétikájával és kiváló hangelnyelő tulajdonságaival, ezért úgy döntött, ezt a falburkolatot választja. Ennek köszönhetően a munkálatokhoz több ezer négyzetméternyi elemet szállítottak a helyszínre, főként a próba- és a felvetőtermek számára. Ugyanakkor a koncertterem falburkolata is e márka hírnevét öregbíti, melyet amerikai cseresznyefából készítettek.

Alkotmánybíróság, TOPAKUSTIK falburkolat és Topperfo álmennyezet

New York Times, Auditorium, 2007

A New York Times máig az egyik legbefolyásosabb amerikai újság. Az épület előadótermén Renzo Piano építész dolgozott, melyhez egyetlen nagy törzsű amerikai cseresznyefából készült a TOPAKUSTIK burkolat. Kifejezetten ehhez a projekthez fejlesztették ki a TOPAKUSTIK 19/2 M nevű terméket, amelyet ma is a legkedveltebbek között tartanak számon.

A New York Times előadóterme volt az egyik legkorábbi amerikai referenciaprojekt, amely nevének és a szintén híres építészhez fűződő kapcsolatának köszönhetően, óriási érdeklődést váltott ki az egész amerikai piacon.

 

 

Miben segíthetünk?

Írjon nekünk üzenetet!

Kapcsolat