TOPAKUSTIK: a svájci akusztikai megoldások sikertörténete 2. - BB Works ć

TOPAKUSTIK: a svájci akusztikai megoldások sikertörténete 2.

A svájci TOPAKUSTIK AG máig az egyik legnépszerűbb akusztikus márka, amelyet Arthur Fries faipari vállalkozó alapított meg 1991-ben. Nemcsak felismerte az akusztikai termékekben rejlő lehetőségeket, hanem megalapozta a márka sikerét is.

Burj Khalifa, Dubai, 2010

A világ legmagasabb épülete a legnagyobb kihívást jelentette a TOPAKUSTIK számára Lungernben. A kihívást különösen a technikai okok jelentették számukra, mivel több mint 2000 különböző TOPPERFO M burkolati elemet gyártottak le a projekthez, mindegyiket más-más formában.

Rue Raspail, Paris, 2015

A Rue Raspail mennyezeti burkolata háromszög alakú panelekből áll, amelyek furnérozott és mikroperforált rézsűből készültek. A TOPAKUSTIK számára Franciaország már évek óta a három legfontosabb piac egyike a világon. Mivel a „la Grande Nation” szomszédjuk köztudottan nagyra értékeli a szépséget és az élet szép dolgait, ezért a TOPAKUSTIK és a TOPPERFO esztétikája tökéletesen illeszkedik egymáshoz.

Topakustik Micro és Line

Bloomberg, London, 2018

A Bloomberg médiacsoport új londoni székházának abszolút látványos előcsarnoka van: három hat méter magas, szabadon álló fal, amelyek egyre inkább középre dőlnek. Foster építész az előcsarnokot „Vortex”-nek nevezte el. A falburkolatot amerikai vörös tölgyből készült TOPPERFO Micro burkolattal látták el, amelyhez több mint 5000 különböző formájú elemre volt szükség.

A történet folytatódik

A cég legújabb terméke 2021-ben a TOPAKUSTIK Line volt, amelynek panelei bármilyen grafikai díszítéssel, szabadon tervezhetők. A Red Dot Design Award nemzetközi formatervezési verseny ezért a terméket a legmagasabb kitüntetéssel jutalmazta abban az évben: „Best of the Best” (A legjobbak legjobbja).

Miben segíthetünk?

Írjon nekünk üzenetet!

Kapcsolat